آشنایی با ارور های رایج در سطح اینترنت
دسته بندی: ارورها
بروزرسانی شده در 14 مهر 1400

آشنایی با خطاهای رایجی که در سایتها میبینیم!
وقتی که در وب در حال گشت و گذار و مرور صفحات مختلف وب هستیم، کدهایی در پس زمینه بین واسط کاربری ما مرورگر و سرور رد و بدل میشوند که به آنها کدهای وضعیت HTTP یا (HTTP response status codes) میگویند. کدهای وضعیت HTTP مانند خطاهای ۴۰۴، ۳۰۱ و ۵۰۰ شاید برای یک کاربر معمولی چندان معنایی نداشته باشند، اما برای سئوکاران بسیار مهم هستند.
وظیفه رفع این ارور ها اکثرا بر عهده برنامه نویس میباشد.
از آنجایی که رباتهای موتورهای جستجو مانند ربات گوگل، از این کدها در ارزیابی یک سایت استفاده می کنند، خوب است که همیشه برنامه نویس ها نسبت به سلامت سایتشان توجه کافی داشته باشند.
این کدها توسط بنیادهای جهانی استاندارد سازی وب و کنسرسیومها از جمله IETF یا (Internet Engineering Task Force) و W3C یا (World Wide Web Consortium) تعریف و سازمان دهی شدهاند و امروزه تقریبا سرور یا مرورگری وجود ندارد که از اصول آنها پیروی نکند.
شاید تا به حال برایتان پیش آمده است که با وارد کردن نام یک وب سایت و یا رفتن به صفحهای از یک وب با ارور هایی روبهرو شده باشید که از شایعترین آنها میتوان به خطای ۴۰۴ اشاره کرد.
کدهای وضعیت HTTP چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ کاربری، کاربردهای فراوانی دارند و آشنایی با جزئیات و مفاهیم آنها میتواند به میزان زیادی به توسعه دانش و اطلاعات عمومی وب، کمک کند.
البته به این نکته هم اشاره کنیم که در IIS مایکروسافت ممکن است این خطاها با عددی اعشاری در کنار آن نمایش داده شود، این تنها به این دلیل است که مایکروسافت خطاهای رخ داده را با جزئیات بیشتری به سمع و نظر کاربران میرساند.
چگونه خطاهای وضعیت HTTP را بررسی کنیم؟
برای این مورد میتوانید از قابلیتهای مرورگر برای توسعهدهندگان وب (Web Developers) استفاده کنید، معمولا در مرورگرهایی مثل فایر فاکس، گوگل کروم و… قسمتی تحت عنوان ابزارهای توسعهدهندگان (Developers Tools) یا عنوان هایی شبیه آن وجود دارد که تمام فعل و انفعالات واسط کاربری (User Agent) و سرور را نشان میدهد. نکته قابل توجه برای علاقهمندان این است که برای شروع فعالیت در این حوزه، باید با مفاهیم و دانش پایه برنامه نویسی آشنایی داشته باشند.
برای خواندن مقالات بیشتر در رابطه با ارورها کلیک کنید.